Bodrogi Éva és Veit Judit közös kiállítása az Örkény István könyvesboltban

Bodrogi Éva és Veit Judit közös kiállítása az Örkény István könyvesboltban

Megosztás

KÉPMÁS

Bodrogi Éva és Veit Judit közös kiállítása

Örkény István Könyvesbolt, 1137. Budapest Szent István krt. 26.

Megnyitó: 2015. december 1 17.30

A kiállítást megnyitja:
Kocsis András Sándor Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgató
Közreműködik: Bartha Katalin hegedűművész

A tárlat megtekinthető 2016. január 16-ig (munkanapokon 10-től 18 óráig)

Bemutatkozás

Bodrogi Éva
Tanárként dolgoztam Budapesten, s most Zamárdiban élek.
2003 óta készítek kerámia szobrokat és domborműveket.
Műveim agyagból formázott, majd kiégetett kerámia-darabokból állnak, melyeket fatáblára ragasztok fel. Témáimban mindig az ember áll a középpontban: az arcok, mozdulatok, helyzetek ragadnak meg. A képek lényege: kilépés a síkból a térbe. A figurák, tárgyak szinte lelépnek közénk a hátlapról, ugyanakkor a ráfestett táj vagy enteriőr még tovább fokozza a perspektívát. Ezek a domborművek más-más irányból nézve új és új látványt nyújtanak, átalakítva az eredeti kompozíciót.
Minden képem egy-egy kis történet, mely a néző számára különböző lehet. Az én műveim nem a szomorúságról szólnak, de mindegyikben ott rejtőzik egy mélyebb tartalom, egy parányi szatíra.

Veit Judit
Miskolcon születtem, pár éve Zamárdiban élek.
Kirakatrendező és dekoratőri iskolát végeztem. A munkám miatt kezdtem el fotózni, aztán jöttek az utazások közbeni képek, és persze az elmaradhatatlan családi sorozatok. Mindig dicsérték a megdicsérték a képeimet, de később olyan emberektől is kaptam véleményt és biztatást, akiket a fotós szakma mestereiként ismerünk.
Témáimba minden beletartozik, ami körülvesz. Szeretem a kis részleteket fotózni, ami kifejezi az egészet. Szeretek a képeknek olyan címeket adni, ami nem csak elmondja, hanem kifejezi, mi van képen, ami hozzátesz valami pluszt. Így születtek a versek is.
Több közös és önálló kiállításom is volt már. A többit mondják el rólam a képeim és a verseim.